HírHáttér


A Gyöngyöspata-szakértő Donáth Anna kiborult a Mi Hazánk "rasszista" vonulásán

SZERZŐ: Kovács Tibor | 2020.06.02 10:16 |

A Gyöngyöspatán soha nem járt, szélsőliberális, mindenhez is értő náci-ellenes Donáth Anna kiborult a Mi Hazánk megemlékezésén, melyen a brutálisan meggyilkolt szurkolókról emlékeztek meg. Donáth szerint megemlékezni rasszizmus.

"A jobboldali képen az látható, ahogy a rabszolgatörvényes tüntetések alatt – mint még nagyon sokan – magasba emelek egy füstgyertyát. Ezután néhány másodperccel rántottak be a rendőrsorfal mögé, majd nem sokkal később bevittek a rendőrőrsre, ahol egészen hajnalig ültem a fogdán anélkül, hogy akár csak az ügyvédemet beengedték volna hozzám.

A baloldali kép néhány napja készült – szélsőjobboldali tüntetők vonulást szerveztek a belváros közepén, miközben a jogszabályok szerint egyáltalán nem is tüntethettek volna. Mégis: hiába volt egyértelműen a romák megfélemlítése a céljuk, hiába görögtüzeztek a rendőröktől néhány méterre, nemhogy nem vittek be senkit, de még igazoltatni is csak egy-két résztvevőt mertek.

Ma Magyarországon ha az önkény ellen tüntetsz, a rendőrség fellép ellened – de ha cigányozva, önbíráskodásra felszólítva vonulsz, még díszkíséretet is kapsz.

Ennek most kell véget vetni. Nem hagyhatjuk, hogy a Mi Hazánk rasszista alakulatával, a rendőrség asszisztálása mellett hergeljenek roma honfitársaink ellen. Ez egyszer már szörnyű dolgokhoz vezetett.

Soha többé."


Posted by on 
loading...