HírHáttér


A homoszexuálisok szerint kevés volt a meleg jelenet az új Star Wars filmben

SZERZŐ: Erdélyi Péter | 2019.12.28 06:28 |

Vajon mennyi lenne az elég?

Az új Star Wars filmet jogosan érheti sok oldalról kritika, például a gondolathiány vagy az eldisney-sített történet miatt, de a homoszexuálisok ott találtak rajta fogást, ahol első ránézésre az önjelölt filmesztétáknak eszükbe sem jutna: kevésnek tartották a meleg jeleneteket. Szerintük az a leszbikus csók, ami a film vége fele elcsattan, nem reprezentálja eléggé a melegeket, ráadásul már bele is élték magukat, hogy a két főszereplő férfi gabalyodik majd egymásba, de csak ennyit kaptak.

Érdekes jelenség az az ellentmondás, hogy amikor mi bu***ilobbiról írunk, akkor a Pride-társadalom teljes mellszélességgel tagadja a vádakat, szerintük azt csak mi találtuk ki, hogy a lobbi létezik, mert homofóbok vagyunk. De most, hogy egy filmben a lobbi hatása „csak” ennyire érződik, mint a leszbikus jelenet, akkor pedig felháborodnak, hogy de ez kevés. Jobb lenne tiszta vizet önteni a pohárba és kimondani a tényeket: a bu**lobbi létezik, egyre jobban terjeszkedik. Ennyit a kettős mércéről.

A kép illusztráció
Az viszont komolyan érdekel, hogy vajon mennyi lenne az elég homoszexuális jelenet? Ha Ben Solo/Kylo Ren inkább transzvesztita lett volna, valami flitteres köpenyben, magassarkúval? Vagy az azért lenne rossz, mert a negatív karakter nem lehet meleg, hiszen az megint homofóbia. Akkor esetleg Leia hercegnőnek kellett volna egyet a végén coming outolnia? Vagy tényleg Finn és Poe szempillarebegtetős-egymás kezéhez az űrsiklóban véletlen hozzáérős jeleneteit kellett volna végignéznünk, miközben az Első Rend leigázza a galaxist? Mennyire meleg az „elég meleg”?

A Star Wars filmek meggyalázása az új rész és a leszbikus csók. Szégyen, hogy az LMBTQ lobbi kedvéért belerondítottak egy ilyen nagynevű műbe. Na de hogy még ez sem elég nekik?!

(888.hu nyomán)
loading...