HírHáttér


A kamuvideós Korózs Lajos utasításokat osztogat a kormánynak az idősotthonokkal kapcsolatban

SZERZŐ: Kovács Tibor | 2020.07.06 03:11 |

A politikus az elfogadott költségvetésről azt mondta, hogy a nyugdíjasok semmi jóra nem számíthatnak.

Az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke hétfői, online sajtótájékoztatóján azt javasolta, hogy az intézményekben rendszeresen teszteljenek koronavírusra, és lássák el megfelelő védőfelszereléssel a dolgozókat. Korózs Lajos úgy fogalmazott: a járvány alatt a „kormányzati propaganda elriasztotta” az időseket, sokan akkor sem mernek beköltözni, ha ők következnének a várólistán. Ez pedig óriási terheket jelent a családoknak, ha megjelenik a vírus következő hulláma – érvelt. A politikus hozzátette, még mindig nem késő, hogy a szociális ágazat munkatársai is 500 ezer forintos egyszeri jutalmat kapjanak.A szocialisták indítványa

Megjegyezte, ha a kabinet megfogadja javaslatukat és áttér a svájci indexálásra, akkor 2,8 helyett 6,5 százalékkal emelkedtek volna a nyugdíjak. Most azonban drasztikusan nyílik az olló az átlagnyugdíjak és a bérek között – jelentette ki. Korózs Lajos hangsúlyozta, hogy az MSZP 140 ezer forintban szerette volna maximálni a 13. havi nyugdíjat, amit minden érintett megkapott volna.

Emlékeztetett, költségvetési módosító indítványukban többek között azt javasolták, hogy a háztartások díjmentesen juthassanak egy köbméter ivóvízhez, valamint jutányos áron kapjanak havi 15 köbméter földgázt és 30 kilowatt áramot. A szocialisták olyan indítványt is benyújtottak, amelynek segítségével fel lehetett volna emelni a közgyógyellátásban biztosított állami támogatást – tette hozzá.

(Forrás: mandiner, vezető kép: HírAréna)
loading...