HírHáttér


A kormány eligazította a Helsinki Bizottságot: Soros szervezete álhíreket gyárt és hiába reménykedik

SZERZŐ: Kovács Tibor | 2020.05.21 04:01 |

„A Soros György által finanszírozott Helsinki Bizottság egyrészt álhíreket gyárt és hazudik, másrészt hiába reménykedik” – kezdte a kormány közleményét.

A magyar kormány hangsúlyozta: továbbra sem engedi be az illegális bevándorlókat, továbbra is megvédi a határt és továbbra is csak ellenőrzött körülmények között ad lehetőséget a menedékkérelmek benyújtására.

A kormány állítása szerint “a Helsinki Bizottság álhíreket gyárt és hazudik, amikor a tranzitzóna kapcsán “jogellenes fogvatartásról” beszél, hiszen a tranzitzónákban eddig sem tartott senki senkit jogellenesen fogva. A tranzitzóna célja épp az volt eddig is, hogy jogszerű lehetőséget adjon a bevándorlóknak a menedékkérelmek beadására, minden menedékkérő oda önként, saját szabad akaratából lépett be és várta a gyorsított menedékkérelmi eljárás végét” – magyarázták közleményükben.

Kifejtették továbbá: “a Soros-által finanszírozott szervezetek és pártok hiába reménykednek, az Európai Bíróság döntése nem változtat azon, hogy a magyar kormány továbbra is meg fogja védeni a határt az illegális migrációtól.” Elmondásuk szerint, nem fogják lebontani a határkerítést, és csak arra kijelölt helyen – Magyarország határain kívül, a magyar külképviseleteken – adnak lehetőséget a menedékkérelmek benyújtására. „Tehát még távolabb az országhatártól fogjuk ellenőrizni, hogy ki jogosult és ki nem menedékkérelemre.” – magyarázták, majd kiemelték: “a tranzitzóna lebontása nem jelenti az eddig ott tartózkodó menekültek szabadon engedését sem, befogadóállomásokra szállították őket, és ha nem jogosultak menedékkérelemre, el kell hagyniuk az országot.

(Forrás: MTI)
loading...