HírHáttér


A német Süddeutsche Zeitung szerint tragédia a magyar média helyzete, szinte minden állami befolyás alatt van

SZERZŐ: Kovács Tibor | 2020.08.28 05:37 |

A müncheni Süddeutsche Zeitung nevű lap a magyar médiahelyzetről értekezett tegnap, természetesen a magyar balliberálisok hazugságait átvéve, mantrázva. Azt is állítják egy felmérésére hivatkozva, hogy a magyar média nyolcvan százaléka kormányzati befolyás alatt van. A kérdés csak az, hogy a lap tudatlanságból állít sületlenségeket, vagy szándékosan akarja lejáratni Magyarországot.

Süddeutsche Zeitung címlap | Forrás: handelsblatt.com
A lap Szijjártó adriai jachtozásával kezdi a cikket.

A külügyminiszter a magánszférához való jogára hivatkozott, de az eset nagy port vert fel a balliberális médiumoknál, és az Index hírportál is beszámolt az állami vezető jachtozásáról – írja a Süddeutsche Zeitung. Kérdéses azonban, hogy még meddig írhat zavartalanul az Index a Fideszen belüli botrányokról – folytatódik a cikk, amely ezen a ponton fordul át a magyar médiaszabadság állapotának elmarasztaló elemzésébe.

A szerző ismerteti, hogy az Index új főszerkesztő-helyettes az a Balogh Ákos lett, aki egy ideig Orbán Viktor weboldalát kezelte, illetve a Fidesz ifjúsági szervezetének a hírlevelét állította elő, valamint dolgozott a Mandiner kormányközeli médiaháznak.

Szeptember elején új korszak kezdődik az Indexnél, teljesen új csapattal. (Remélhetőleg kevesebb fake news-szal - a szerk.) A bajor lap szerint külső politikai beavatkozás miatt váltották le Dull Szabocsot (Amire egyébként semmilyen bizonyíték nincs, csupán a balliberális média konspirációs elmélete - a szerk.), a tömeges felmondásokról, illetve az ezrek részvételével megtartott balliberális tüntetésről.

Ismerteti a cikk az atlatszo.hu becslését, miszerint mostanra a magyar média több mint nyolcvan százaléka a kormány közvetlen vagy közvetett ellenőrzése alá került.

A Riporterek Határok Nélkül elnevezésű nemzetközi NGO az Európai Unión belül az utolsó előtti helyre sorolja a médiaszabadság magyarországi állapotát – írja a lap.
loading...