HírHáttér


A Nemzeti Vágta uralja a hétvégét Budapesten

SZERZŐ: Erdélyi Péter | 2019.10.20 01:43 |

Az egyes versenyszámok középfutamaival, lovas bemutatókkal, felvonulásokkal, valamint a döntőkkel folytatódik vasárnap a 12. Nemzeti Vágta a fővárosi Hősök terén, a Millenniumi emlékmű körül felépített speciális versenypályán.


Kép forrása: origo.hu
Vasárnap megrendezik a középfutamokat, majd a nemzetközi futam elődöntőit, továbbá a kocsitoló verseny és a magasugrató verseny döntőjét. A nemzetközi futamon idén Suriname, Csehország, Mongólia, Ausztria, Románia, Szlovákia, Törökország, Szlovénia, az Egyesült Királyság, Kína és Szerbia lovasával méri össze magát a magyar versenyző, Suták Csenge.

A programot többek között csikós és puszta ötös bemutató, 1848-as csatajelenet, lovas íjászok bemutatója és a Győri Ördöglovasok produkciója színesíti.

A kishuszár vágta és a fogatvágta döntője után történelmi lovas felvonulást követhet figyelemmel a közönség. Majd a nemzetközi futam és a 2019-as Nemzeti Vágta döntője zárja a versenysorozatot.

A Nemzeti Vágta részletes programja és további információk a www.vagta.hu oldalon olvashatók. A döntőt vasárnap délután a Duna Televízió közvetíti.

A hétvége alatt az Andrássy út békebeli vásárrá válik, amelyet átjár a magyar kultúra, gasztronómia, és természetesen a Nemzeti Vágta szellemisége. A Nemzeti Vágta fontos része a hagyományok ápolása, a hídépítés a magyar vidék és a főváros között, valamint annak hangsúlyozása, hogy a magyarság elmaradhatatlan része a lovas kultúra. Forrás: MTI/hirhatter.eu
loading...