HírHáttér


A svéd kormány szerint a muszlimok integrációja fontosabb a koronavírus-járványnál

SZERZŐ: Kovács Tibor | 2020.03.26 09:49 |

A svéd baloldali kormánykoalíció szerint ebben az időszakban is a muszlimok integrálása a legfontosabb feladat, ezért – közpénzből – egy szabadtéri fürdőt épít nekik közel Stockholm leghírhedtebb no-go zónájához, a Rinkebyhez.

A létesítményt olyan víztisztító rendszerrel látják el, amely lehetővé teszi, hogy állítólag egészségügyi kockázat nélkül mindenki olyan ruhában fürödjön benne, amilyenben csak akar – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. Elsősorban persze - a nők - burkiniben. És mindezt a koronavírus-járvány kellős közepén gondolják fontosnak.

Mint köztudott, Svédországban szinte semmilyen érdemi óvintézkedést nem hoztak, a kormány a fertőzöttek számát sem hozza nyilvánosságra.

Mióta a muszlim migránsok tömegesen elárasztották a kontinenst, az európaiak számára visszatetsző, hogy az asszonyok ruhában jelentek meg a fürdőkben, uszodákban, strandokon – amely számukra vallási előírás, viszont - teszi fel a kérdést a V4NA nemzetközi hírügynökség - sokakban felmerül, vajon mikor mosták ki azt utoljára, és megfertőzhetnek-e bárkit a ruháikból a vízbe került mikroorganimusokkal?

Ez eddig is sok feszültség forrása volt. Franciaországban több polgármester megpróbálta betiltani a burkinifürdést. Tavaly szeptemberben viszont burkiniben fürdőzve tiltakoztak a burkatilalom ellen aktivisták egy párizsi uszodában.

Burkában fürdőző muszlim nő | Forrás: Twitter
A vendégek felháborodtak az akciójukon, volt, aki meztelenre vetkőzött, hogy a tiltakozók ellen tiltakozzon. Végül az úszómesterek és a helyszínre érkező rendőrök vezényelték ki az iszlamista aktivistákat a medencéből, a vezetőség pedig úgy döntött, hogy bezárja az uszodát.

A "progresszivitásban" nagyon előrehaladottak Stockholmban, ahol már elkezdték a muszlimoknak szóló strand építését – számolt be róla a Nya Tider norvég hírportál alapján a Voice of Europe.

A strand építésének a költségeit természetesen a svéd adófizetők állják.

A projekt menedzsere, Pye Seaton azt mondja, hogy a fürdő modern víztisztító rendszerrel készül, főként azért, hogy a muszlimok bármilyen öltözékben fürödhessenek benne.

A 3000 ember befogadására képes kültéri építményt májusban adják át, már ha a koronavírus-járvány ebben meg nem gátolja őket.

A Järvafielden található strand Tensta és Rinkeby között helyezkedik el, de Akalla és Kista környékéről is könnyen megközelíthető. Ezekben a körzetekben magas a muszlim lakosság aránya, Rinkeby pedig az egyik leghírhedtebb no-go zóna.

Erről már 2017-ben azt nyilatkozta a svéd főügyész, hogy majdnem olyan, mint egy háborús zóna, ahol a lakosság 75 százaléka bevándorló, és ahova már sem a postások, sem a rendőrök nem mennek be szívesen.

(origo nyomán)
loading...