HírHáttér


Anya és apa helyett "komplex családokat" akar egy francia püspök

SZERZŐ: Kovács Tibor | 2020.01.13 08:29 |

Az egyik magas rangú francia katolikus püspök arra kérte fel püspökeit, hogy az egyházmegyéjük keresztelési nyilvántartásaiban – a szülőkről szóló leírásban – alkalmazkodjanak az ország „egyre összetettebb családjaihoz”.

A ­Ferenc pápa által kinevezett egyházi vezető, a keresztségi nyilvántartásban használt gyermek anyja és apja kifejezés helyett azt ajánlja, hogy „mindenre kiterjedő” kifejezéseket használjanak a szülőkre, vagy a szülői jogokkal felruházott egyénekre.

A püspök javaslata azonban nem az egyedülálló szülőknek vagy más törvényes gyámnak segít, hanem az azonos neműek házasságának 2013-as legalizálása után kialakult új együttélési helyzetekre épül. Vélhetően el akarják kerülni a megkülönböztetés vádját, amelyet a keresztlevelek hagyományos megfogalmazása az LMBT-lobbi miatt okoz.

Jospeh de Metz-Noblat
Habár ezt a mostani változtatást állítólag csak ajánlják az egyházmegyéknek, Jospeh de Metz-Noblat püspök rögtön engedélyezte is. Ez azt is jelenti, hogy főnöke, Eric de Moulins-Beaufort püspök, aki az Állandó Tanács és a püspökök konferenciájának elnöke is, hozzájárult a javaslat megfogalmazáshoz, amely megszünteti a normális és legitim család tradicionális megnevezéseit, azért, hogy bizonyos liberális érdekeknek gyáván megfeleljen.

(Forrás: LifeSiteNews, 888.hu)
loading...