HírHáttér


Az európai főügyész annak ellenére akar magyar ügyeket vizsgálni, hogy Magyarország nem csatlakozott az Európai Ügyészséghez

SZERZŐ: Kovács Tibor | 2020.07.07 12:57 |

A brüsszeli birodalom hívei nagy örömmel fogadták az Európai Ügyészség hírét, ez a szervezet, melynek célja a tagállamok szuverenitásának még tovább csorbítása 2021-ben tervez megalakulni. Laura Codruța Kövesit, a korrupció miatt elítélt román származású hölgyet szavazták meg első főügyésznek.

Kövesi | Forrás: Euronews
Néhány tagállam döntött úgy, hogy nem lép be az Európai Ügyészségbe, ezek a következők: Magyarország, Lengyelország, Írország, Dánia, Svédország. (Plusz a már közben az Unióból is kilépett Egyesült Királyság)

Annak ellenére, hogy Magyarország nem csatlakozott ehhez a szervezethez, a főügyész belebegtette annak lehetőségét, hogy magyar ügyeket is vizsgálni fognak, a magyarok döntését figyelmen kívül hagyva.

Az Euronews készített interjút a főügyésszel, melyben hangsúlyozta, hogy azoknál a tagállamoknál is van hatáskörük vizsgálódni, akik nem tagjai az Európai Ügyészségnek. Kérdésre válaszolva üzent annak a 700 ezer magyarnak, aki aláírta az anarchista Hadházy Ákos petícióját, amiben arra kérték a kormányt, hogy Magyarország is lépjen be a szervezetbe: "ügyészként egyetlen üzenetem lehet: az, hogy a legjobb tudásunk szerint elvégezzük a ránk bízott feladatot. Kivizsgáljuk a hatáskörünkbe tartozó eseteket, és ha a kimaradó öt ország közül bármelyik úgy dönt, hogy belép a szervezetbe, akkor ezt üdvözölnénk. Azt szeretnénk, ha a többi tagállamból is csatlakoznának hozzánk ügyészek, hogy közösen harcoljunk az ilyen jelenségek ellen."
loading...