HírHáttér


Az MSZP begurult, ráindítja saját jelöltjét a Momentumra, mert szerintük Kerpel-Fronius Gábor szavahihetetlen

SZERZŐ: Kovács Tibor | 2019.12.10 05:18 |

Újabb repedés keletkezett az "összellenzéki" összefogáson. Az MSZP szerint a momentumos Kerpel-Fronius Gábor szavahihetetlen. Budapest XIII. kerületében szokatlanul durva nyilvános üzengetésbe kezdtek a pártok.

Angyalföldet évtizedek óta az MSZP-s Tóth József polgármester vezeti, az október 13-i választáson az MSZP együtt indult a DK-val és a Momentummal. Nagyot nyertek, Kerpel-Fronius pedig kerületi képviselőként nyert itt mandátumot, de mivel később főpolgármester-helyettes lett ezért összeférhetetlenség miatt le kellett mondania a kerületi mandátumáról.

A momentumos politikus ma sajtótájékoztatót hirdetett, és bemutatta az új jelöltet, miközben erről információk szerint előzetesen nem egyeztetett az MSZP-sekkel, ezzel párhuzamosan a Facebookon azzal vádolta meg az MSZP-s Tóth Józseféket, hogy nyomás alá helyezték korábban, hogy ne a Momentum jelöljön az időközin.

"Annak ellenére, hogy Tóth József és a kerületi szocialisták a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülése előtti estén erős nyomás alá helyeztek, hogy a jelölés jogát adjam át nekik. Ezt az erős nyomás alatt meg is tettem, néhány perccel az alakuló ülés kezdete előtt. A Momentum országos elnöksége azonban ezt a döntésemet egy héttel később felülbírálta." - írta.

Elég kevés esély mutatkozik arra, hogy összellenzéki jelölt legyen, az angyalföldi MSZP ugyanis úgy reagált „megdöbbenve értesültünk, hogy a Momentum váratlanul, egyoldalúan véget vetett a tárgyalásoknak és a sajtón keresztül próbál nyomást gyakorolni a szövetségeseire”.

Az MSZP állítása szerint a KFG-nek becézett politikus megígérte, hogy 5 évig a kerületben lesz képviselő, nem vállal semmilyen tisztséget a főpolgármester mellett.

"Az együttműködés a mai nappal veszélybe került. A Momentum mai lépésére az MSZP XIII. Kerületi Szervezete is döntési helyzetbe került. Olyan jelöltet szeretnénk indítani, aki hiteles, szavahihető és nem hagyja cserben 1 hónap után az angyalföldi választókat" - írta az MSZP.
loading...