HírHáttér


Az öreg Biden 2024-ben is indulni akar az elnökválasztáson

SZERZŐ: László Gábor | 2021.11.23 08:03 |

Joe Biden amerikai elnök újraválasztása érdekében indulni akar 2024-ben az elnökválasztáson – erősítette meg hétfőn Jen Psaki fehér házi szóvivő újságíróknak nyilatkozva.

Biden elesik a repülőgép lépcsőjén
A 79 éves Biden népszerűsége az utóbbi hónapokban jelentősen megcsappant, ami a Demokrata Párt berkeiben kérdéseket vetett fel azzal kapcsolatban, hogy törekedni fog-e egy második mandátum megszerzésére, vagy sem.„Igen, fog. Ez a szándéka” – jelentette ki Psaki Bidenre célozva, aki az amerikai elnöki repülőgép, az Air Force One fedélzetén az észak-kaliforniai Fort Braggbe tartott egy hálaadás napi ünnepségre.

A demokratákat felrázta a virginiai kormányzóválasztási vereség és hogy New Jersey államban szoros versenyben nyert a hivatalban lévő jelölt, a demokrata Philip Murphy.Kérdések merültek fel azzal kapcsolatban is, hogy mennyire elfogadható jelölt lenne Kamala Harris jelenlegi alelnök, ha Biden mégsem indulna 2024-ben az újraválasztásáért. Az USA Today és a Suffolk Egyetem nemrég elvégzett felmérése szerint Harris 28 százalékos támogatottsággal rendelkezik.

Joe Biden a múlt héten rövid időre – egy óra huszonöt percre – a rajta altatásban végzett béltükrözés idejére átruházta jogköreit Kamala Harris alelnökre. Az amerikai történelemben első alkalommal fordult elő, hogy rövid ideig nő látta el az Egyesült Államok elnökének teendőit.

(Forrás: 888.hu)
loading...