HírHáttér


Bíró László nyakatekert magyarázkodása: a Fidesz miatt zsidózott

SZERZŐ: Kovács Tibor | 2020.09.25 12:51 |

Újabb remek magyarázat.

Az ATV Start című műsorának vendége volt az antiszemita megjegyzéseiről hírhedtté vált Bíró László, aki az ellenzék támogatásával indul az október 11-én sorra kerülő időközi választáson, amelyet Koncz Ferenc fideszes képviselő júliusi tragikus halála miatt rendeznek a Szerencs és Tiszaújváros központú, borsodi 6-os számú körzetben. A judapestező  jelölt komoly megosztottságot váltott ki az ellenzéki értelmiségiek körében, Tamás Gáspár Miklós például arra szólította fel a választókörzet ellenzéki lakosait hogy Bíró indulása esetén maradjanak otthon.

A jobbikos Bíró, miután többen – köztük Ungár Péter – bocsánatkérésre szólították fel, megtette ezt a gesztust. „Én megtettem önmagamtól ezt a bocsánatkérést” – üzente az LMP-s politikusnak Bíró, aki bocsánatot kért a zsidó közösségtől, és keresztény emberként hisz a bocsánat erejében. Elmondta, hogy 2017-2018 körül voltak ezek a kijelentései  – többek között lejudapestezte a fővárost –, és a Fidesz előző kampánya után ment bele – mint  fogalmazott – ezekbe a vállalhatatlan kommentelésekbe, „kapaszkodót keresett”.

Hangsúlyozta, hogy már tíz éve van a politikai pályán, de még soha nem kutakodtak ilyen mélyen a Facebookján,

Bíró szerint a továbbiakban a 6. számú választókörzettel kellene foglalkozni.Úgy véli, nem Gyurcsány Ferencről, Bíró Lászlóról vagy Jakab Péterrel kell szóljon ez a választás, hanem arról, hogy a helyiek korábban üres ígéreteket kaptak.

Az adásban szóba kerültek Hollik István szavai, miszerint Bíró László strómanok segítségével döntötte be a Hegyalja Mix Szociális Szövetkezetet, és ki se fizette az alkalmazottakat. „Vegytiszta hazugság” – reagált a politikus a stúdióban, hozzátéve, hogy hatalmas veszteségekkel szállt ki a varrodából, és ő nem menekülni akart a helyzetből, hanem munkahelyet teremteni. Hangsúlyozta azt is, hogy kifizette az embereket.

A jobbikos politikus végül arról beszélt, hogy ha megnyeri a választást, minden problémára két megoldójavaslattal fog előállni, egy a Jobbiké lesz, egy az összefogásé.

(mandiner nyomán)
loading...