HírHáttér


Dobrev Klára szégyelli magát a magyar kormány miatt

SZERZŐ: Kovács Tibor | 2020.03.26 08:49 |

Dobrev Klára közösségi oldalán jelentkezett. Elmondása szerint az összes európai intézmény a vírus ellen küzd, de a magyar kormány megint munkát ad nekik, mert az "unió alapértékeit" akarták csorbítani.

Azért arra kíváncsiak lennénk mit tett az unió a vírus visszaszorítása érdekében, mert mi semmiről nem tudunk azon kívül, hogy Von der Leyen egy kézmosás tutorial videót feltöltött Facebookra. Valószínűleg nem véletlen, hogy nem említ semmi konkrétumot a DK képviselője.

Dobrev Klára
"Szinte már én szégyellem magam amiatt, hogy miközben minden európai intézmény a vírus ellen küzd, az Állampolgári Jogok Bizottságának ismét a magyar kormány ad munkát. A bizottság elnöke nyilatkozatban szögezte le, hogy a COVID-19 járványra tekintettel minden tagállamnak jogában áll a rendkívüli döntések meghozatala, de ezek soha, semmilyen körülmények között nem csorbíthatják az Unió alapértékeit. Különös aggodalomra ad okot, ahogy a magyar kormány a veszélyhelyzetet határozatlan időre tervezi kiterjeszteni, valamint, hogy a Büntető Törvénykönyv tervezett módosítása a szabad véleménynyilvánítást börtönbüntetéssel fenyegeti.

De hiszen ezt idehaza mindannyian tudjuk. Tudjuk azt is, hogy a járvány elleni küzdelemhez lehet és kell is a kormánynak többlet-jogokat adni. De nincs és nem lehet akkora kihívás, amely okot szolgáltathat bármely kormánynak arra, hogy a vészhelyzetet saját hatalmának a bebetonozására használja fel.

Ez alól Magyarország sem kivétel!"
- írja Gyurcsány Ferencné.

Posted by on 
loading...