HírHáttér


Dobrev Klára szerint Orbán csak akkor akar pénzt az EU-tól, ha azt el lehet lopni

SZERZŐ: Kovács Tibor | 2020.07.10 03:12 |

Zsarolással vádolja Orbán Viktor miniszterelnököt a koronavírus-járvány okozta gazdasági károk enyhítésére tervezett európai uniós hitelfelvétel kapcsán a DK, az ellenzéki párt nem fogja megszavazni a kormánynak az ügyben felhatalmazást adó országgyűlési határozati javaslatot.

Dobrev Klára, az Európai Parlament (EP) DK-s alelnöke pénteki, online sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a jövő héten a parlament rendkívüli ülésen tárgyal arról, támogatja-e az Európai Unió (EU) azon tervét, hogy hitelt vegyen fel a járvány miatti kárenyhítésre.

Szavai szerint Orbán Viktor zsarolni próbálja az EU-t, amikor megszavaztatja az Országgyűléssel, hogy csak akkor indulhasson el a gazdasági mentőcsomag, ha azonnal leállítják a Magyarországgal szemben kezdett, hetes cikk szerinti eljárást és a kifizetéseket nem kötik jogállami normákhoz.

"A miniszterelnök azt akarja, hogy az európai kisvállalkozók és munkanélküliek addig ne kapjanak uniós támogatást, addig ne fordítsanak pénzt a koronavírus elleni gyógyszerek fejlesztésére, amíg az EU nem biztosítja neki, hogy “szabadon garázdálkodhat továbbra is” az európai uniós pénzekkel" – jelentette ki Dobrev Klára.

Hozzátette, ezért a DK parlamenti képviselői nemmel fognak szavazni a témában benyújtott kormánypárti határozati javaslatra, egyúttal arra szólította fel a miniszterelnököt, hogy ne zsarolja az Európai Uniót.

"Orbán Viktor a jövő heti rendkívüli parlamenti ülésen írásba akarja foglalni, hogy csak akkor kell neki uniós pénz, ha azt el is lehet lopni!" - írják a videó mellé.

Orbán Viktor a jövő heti rendkívüli parlamenti ülésen írásba akarja foglalni, hogy csak akkor kell neki uniós pénz, ha azt el is lehet lopni! Mi, európai magyarok azért harcolunk az Európai Parlamentben, hogy ezt megakadályozzuk! Oszd meg Dobrev Klára online sajtótájékoztatóját! 🇭🇺🇪🇺

Posted by Demokratikus Koalíció on Friday, 10 July 2020


(ATV nyomán)
loading...