HírHáttér


Donáth Anna a korrupt európai főügyészt dicsőíti, reméli, hogy elszámoltatja Orbánt

SZERZŐ: Kovács Tibor | 2020.07.07 02:52 |

Miért nem lepődünk meg ezen?

"ROMÁNIÁBAN KORRUPT POLITIKUSOK TUCATJAIT CSUKTA LE – MAGYARORSZÁGON IS VIZSGÁLÓDNI FOG

Hiába bújnak a közpénzből gazdagodó fideszes “vállalkozók” Polt Péter mögé, a Magyarországra küldött uniós pénzeket akkor is vizsgálni fogja az európai főügyész. Az a Laura Codruta Kövesi vezeti az európai ügyészséget, aki a román Korrupcióellenes Ügyészség korábbi vezetőjeként 9 korrupt minisztert, 21 képviselőt, hat szenátort és egy EP-képviselőt juttatott börtönbe.

Másfelől pedig kész a javaslatunk az EU következő, több évre szóló költségvetésének megreformálására. A Renew tízpontos akcióterve megerősítené az Európai Ügyészséget, a szervezethez csatlakozást fontos szemponttá tenné az uniós források odaítélésében. A korrupt kormányok kikerülésével a valódi vállalkozókhoz, önkormányzatokhoz, civilekhez juttatná a pénzt. Jogállami elvárásokhoz, az uniós értékek betartásához kötné, hogy a tagállamok az EU-s pénzek előnyeit teljes mértékben kihasználhassák. Oknyomozó, független újságírók és jogvédő civilek támogatásával egyenlítené ki a hatalmaskodó tagállami vezetés túlsúlyát.

Aki lop, azt – Európával közösen – előbb-utóbb el fogjuk számoltatni."
- írja hazugságokkal teli posztját Donáth Anna Facebookon.

Korábban az ORIGO bemutatta a főügyész munkásságát, mondanunk sem kell, a valóság és Donáth Anna posztja közt ég és föld a különbség.
loading...