HírHáttér


Donáth Anna Orbánt fenyegeti: ha nem fejezi be a lopást, el fogjuk venni tőle az uniós pénzek elosztásának jogát

SZERZŐ: Kovács Tibor | 2020.07.30 10:30 |

MÉG A REZSICSÖKKENTÉST IS ELLOPTÁK - AZ EU-S PÉNZEKET NE ENGEDJÜK! - felszólítással tett közzé bejegyzést közösségi oldalán a Momentum LMBTQ imádó képviselője.

A Momentum képviselői nem először fenyegetik Orbánt, vagy a magyar kormányt, de senki nem érti mire fel ez a nagyképű stílus. Az uniós pénzekről is úgy beszél Donáth, mintha az ő hatásköre lenne, ha ő döntene, az ő ideológiájától függne ezek elosztása.

Donáth Anna, korábbi fotó | Forrás: ATV
"Kiderült, hogy a vételáron felül még 57,7 milliárd forintot kellett a cégre költenie az államnak. Tehát több mint 75 milliárd forintra volt szüksége az MVM-nek, hogy megszerezze az erőművet. (...) Az a kormány kupeckedett ilyen rosszul az erőművel, ami hét éve szédít a rezsicsökkentéssel!

Maga a történet pedig igazi esettanulmány, fel is fogom használni, amikor az Európai Parlamentben a következő uniós költségvetésről döntünk. Míg ugyanis a magyar költségvetési pénzeket túszul lehet ejteni Polt Péterrel és magát négyszeresen “elszámoló” közszolgákkal, addig az uniós forrásokkal ezt nem fogják többé ilyen simán megtenni. Igen, az EU következő hétéves költségvetésének is az egyik nyertese Magyarország lehet. De ha tőlünk függ, akkor nem Orbán Viktor vagy strómanja, hanem valóban az ország nyer. Az uniós büdzsé kialakításakor ugyanis ezt az elvet követtük: „Több uniós pénz, szigorúbb jogállami elvárások”.

Ami azt jelenti, hogy ha a magyar miniszterelnök tovább rombolja a jogállamot, ha környezetében továbbra is működik a közpénz-szivattyú, annak következménye lesz. El fogjuk venni a kormányától azt a jogot, hogy a Magyarországra érkező uniós pénzeket osztogassa. Ezt a pénzt ugyanakkor meg fogják kapni a magyar emberek, hiszen az az övék, és nem a miniszterelnöké.

A Fidesz lopja az uniós pénzeket, és lebontja a magyar jogállamot. A következő hét évben mindkét bűnét a fejére fogjuk olvasni és meg fogjuk állítani. (...)"
- írja a képviselő.
loading...