HírHáttér


Donáth Anna szerint meg kell regulázni Magyarországot, az uniós pénzeket meg Soros szervezetein keresztül kellene osztani

SZERZŐ: Kovács Tibor | 2020.09.29 02:23 |

A zaklató Donáth László lánya nagyon aggódik az uniós pénzek miatt. Szerinte nem korrupt, antidemokratikus kormányokon keresztül kellene folyatni a forrásokat, hanem az önkormányzatokon és a "civil szervezeteken" (értsd: Soros György szervezetein) keresztül.

"Kiszivárgott az Európai Unió soros elnökségét betöltő Németország javaslata az uniós kifizetéseket a jogállamisághoz kötő rendelettervezetről. A javaslat gyengítené az állampolgárokat az igazságtalan állammal szemben védő mechanizmust. A tervezet újra lehetőséget adna a demokráciát leromboló, korrupt kormányoknak arra, hogy a jövőben is megússzák a magyar és európai adófizetők pénzek ellopását büntetés nélkül.

A magyar és európai választóknak pontosan ebből a megalkuvásból, a javaslatok felhígításából van elege. Az Európai Unió nem működhet tovább úgy, hogy direkt olyan szabályokat alkot, ami alól könnyen kibújnak a korrupt kormányok, mert éppen érdekszövetségben állnak az Európai Tanács politikusaival, vagy a legnagyobb uniós országokkal. Orbán Viktornak ez a megalkuvó és gyenge javaslat bőven elég: a sokféleképpen értelmezhető jogállamisági mechanizmus, a hosszú procedúra, a külön kis alkuk – amik között folyamatosan manőverezik. A végeredmény pedig ugyanaz lesz: a magyar és európai adófizetők pénzét családja magánvagyonává alakítja.

A megalkuvást képviseli ma az Európai Tanács, amely nem meri eléggé megregulázni az igazságos, emberséges és biztonságos jogállamot romboló kormányokat, és ezt a megalkuvást szimbolizálja a német soros elnökség rendelettervezete. De látjuk, hogy ezt a megalkuvást képviseli az Európai Néppárt is, amelynek elnöke, Donald Tusk már nyíltan beszél arról, hogy a pártcsalád egy kisebb részét is megmérgezte az orbáni “illiberális demokrácia” hazugsága.

Minket azért választottak meg, hogy ne engedjünk az ilyen megalkuvásoknak és gyenge alkuknak. A végsőkig küzdeni fogunk azért, hogy az Európai Parlament kitartson álláspontja mellett: nincs EU-s forrás azoknak, akik uniós pénzből építenek igazságtalan, veszélyes és embertelen jogrendszert.

Az Európai Uniónak oda kell ütnie, ahol a Fidesz-kormánynak tényleg fáj: a Magyarországnak szánt EU-s pénzeket Orbán Viktor és strómanjainak megkerülésével, önkormányzatokon és civil szervezeteken keresztül kell eljuttatnia oda, ahol tényleg szükség van rá, a tisztességes vállalkozókhoz és a leszakadó régiókhoz."
- írja az EP-képviselő.

Posted by on 
loading...