HírHáttér


Donáth Anna szerint Orbán diktatúrát épített ki Magyarországon, szétverte a sajtót, agresszív kampányokat folytat

SZERZŐ: Kovács Tibor | 2020.09.14 02:46 |

A Momentum üdvöskéje a HVG 360-ban írt véleménycikket, az itt elhangzott magvas gondolataiból szemezgettünk a fiatal képviselőnőnek.

"A NER egyik legfőbb bűne a társadalmi nyilvánosság szétverése. A média és sajtó bedarálásával és tömbösítésével elzárja a társadalom jó részét a valódi tényektől és információtól. Agresszív kampányaival az emberek legrosszabb tulajdonságaira, gyűlöletre és gyanakvásra apellál." - szöveggel promózza cikkét Donáth.

"Az ellenzéknek koncepciót kell kidolgoznia arról, hogyan képzeli el a demokráciát és a jogállamot, tartalmilag kell tisztáznia, mitől lesz igazságos és fair a választás, valódi az országgyűlés és alkotmánybíróság." - írta Donáth.

Koncepciót kidolgozni arról, hogy mi a demokrácia? Mi a jogállam? A liberálisok szerint ezek eddig is létező fogalmak voltak, ezekre hivatkozva akarták többször megbüntetni Magyarországot az EU-ban, mert szerintük nem tartjuk be a "jogállami kritériumokat", illetve nálunk nincs demokrácia.

Most az LMBTQ-imádó Donáth ezekről akar koncepciót kidolgozni.. A már létező, működő demokráciáról? És a jogállam intézményéről? Ha ezek eddig is léteztek és ezeket akarták betartatni Magyarországgal, akkor miről beszélünk?

Feltehetően Donáth a fogalmak újradefiniálásán elmélkedik, ugyanis korábban például az LMBTQ jogokhoz akarta kötni az uniós pénzek kifizetését.

"Azonban feltűnő volt, hogy a törvénnyel kapcsolatos kritikák fogalomhasználatukban és gondolkodásmódjukban gyakran a klasszikus diktatúrakiépülés forgatókönyvéhez igazodtak. " - elmélkedik a magyar demokráciáról a momentumos képviselő.

Szumma szummárum Donáth elmélkedésében arra jut, hogy Magyarországon diktatúra van, minden Orbán Viktor egyszemélyes akaratát szolgálja, mindenki meg van félemlítve.
loading...