HírHáttér


Donáth Anna szerint Orbán milliárdokat lop, közben meg rohadnak a kórházak meg az iskolák

SZERZŐ: Kovács Tibor | 2020.10.14 02:16 |

A kirobbant botrányára Donáth Anna nem hajlandó (és nem is tud) érdemben reagálni, a közéletből meg nem hajlandó távozni, inkább a szokásos ellenzéki propagandát tolja a már ellenzéki szavazók szemében is teljesen hiteltelenné vált momentumos politikus.

"EU-S PÉNZ: A KORRUPT KORMÁNYOK HELYETT A TISZTESSÉGES EMBEREKNEK!

A Momentum a kezdetektől komolyan vette azt a vállalását, hogy nem a távolból akarja megtippelni a magyarok véleményét. Első politikai akciónk is egy népszavazási kezdeményezés volt: meg akartuk kérdezni az embereket, hogy helyes és igazságos-e olimpiára költeni a pénzüket. Végül a Fidesz meghátrált, nem merte megtartani a népszavazást. Azóta is a folyamatosan az utcán vagyunk, pultozunk. Úgy beszélgetünk az emberekkel, ahogy a fideszes arisztokraták már egy évtizede nem mernek és nem akarnak.

Tudjátok, mi az egyik leggyakoribb kérdés, amit ilyenkor kapok? Az, hogy hova lett ez a rengeteg pénz, amit az Európai Unió az elmúlt évtizedben az Orbán-kormányra bízott!

A tisztességes emberek számára felfoghatatlan az az igazságtalan gyakorlat, ami Orbán Viktor környezetében milliárdosokat növeszt az EU-s pénzből, miközben rohad a kórház, az iskola, és a válság sorra söpri el a munkahelyeket. Mindezt csak úgy teheti meg a kormány, hogy folyamatosan darálja, roncsolja a jogállamot, intézményeket foglal el vagy tesz tehetetlenné.

Az a célunk, hogy a következő EU-s költségvetési ciklusban lehetetlenné váljon az uniós pénzek magánvagyonná alakítása, és a mainál több és gyakoribb alkalom arra, hogy közvetlenül részesüljenek a végfelhasználók ezekből a forrásokból. Miközben Orbán Viktor az országnak járó támogatásokat kockáztatja a titkolózással és hazudozással, mi meg akarjuk menteni ezeket a pénzeket. Ne a magyar népet büntessék egy igazságtalan kormányzat miatt!

Vannak problémák, melyek megoldása a legmagasabb döntéshozó fórumok együttműködését igényli. Ilyen a klímaváltozás fenyegetése, vagy az EU-t támadó dezinformációs csapások önkényuralmakból. Más feladatokat viszont az érintettekhez legközelebb kell kezelni, az ehhez szükséges forrásokat is ide csoportosítva. A magyar önkormányzatokat, valódi vállalkozásokat és civileket a közvetlen uniós támogatások tudják megvédeni a kormányzat támadásaitól, és így tudják ellátni a nagyon is fontos munkájukat."
- írja a hiteltelen Donáth.
loading...