HírHáttér


Egy fekete rapzenész kijelentette, hogy addig nem fog zenélni, amíg közönsége többségét fehér emberek alkotják

SZERZŐ: Gál Fruzsina | 2019.12.07 11:47 |

Egy fekete bőrű rapzenész őszinteségi kirohanásában kijelentette, hogy addig nem fog zenélni, amíg koncertközönsége többségét fehér emberek alkotják – értesülhettünk a XXL Mag nevezetű hip-hop zenei híroldalról.

Bár a Noname nevű rapper nem szupersztár, viszont azért írunk róla mégis, mert kitűnően szemlélteti a politikai korrektség során fehérekkel szemben alkalmazott kettősmércét.

Arról van szó, hogy a rapper hölgy többször kijelenti, hogy többé nem hajlandó fehér többségű közönségek előtt zenélni. Kifejezetten csak azért, mert azoknak az embereknek fehér a bőrszíne és ő ennél többre tartja magát, minthogy előttük táncoljon a színpadon.

NOname rasszista kijelentéseket tett
Tehát a tényállás felvétele után kimondhatjuk, hogy ez a rasszizmus, mikor a bőrszínen kívül semmi más érvet nem talál az ember arra, hogy miért nem tud egy térben megmaradni a másikkal.

Érdekes módon azonban a politikai korrektség álomvilágában, ha ennek fehér bőrű emberek az áldozatai, akkor arról legjobb esetben senki nem vesz tudomást, sőt. Rossz esetekben pedig elkezdődik a csoportos gyűlölködés.

Azért is rendkívül visszatetsző, hogy a nemek, fajok, vallások közötti egyenlőség liberális élharcosai ilyenkor nem kérik számon az ilyen kijelentések tevő közszereplőket. Míg Piers Morgan, vagy más fehér bőrű közszereplők esetében magától értetődő volt, hogy totál lejárató kampányt kell indítani ellenük a médiában az előbbieknél sokkal ártalmatlanabb kijelentésekért is.

(Forrás: Alapjogokért Központ)
loading...