HírHáttér


Elhagyná a keresztény jelzőt egy svájci kereszténydemokrata vezető

SZERZŐ: Kovács Tibor | 2020.05.16 06:50 |

A svájci Kereszténydemokrata Néppárt (CVP) egyik elnökségi tagja szerint a párt nevéből ki kellene venni a keresztény utalást, hogy megfeleljenek a 21. századnak.

A kath.ch svájci katolikus portál interjút készített Elisabeth Schneider-Schneiterrel, a CVP (Kereszténydemokrata Néppárt) elnökségi tagjával, aki szerint a párt nevéből ki kellene venni a keresztény jelzőt.

„Az olyan népes kantonok, mint Zürich, Bern vagy Waadt (Vaud) nagyon fontosak a CVP választói támogatottsága szempontjából. A CVP a tömegek és a közép pártja, és érdekes potenciálja van a polgári közép táborában” – mondja a politikusnő. Elmondása szerint a 2019 őszi választás óta foglalkoznak a párt új irányvonalának meghatározásával, hogy „a 21. század pártjává” váljanak.. Kijelenti: „a nevünknek vallástól függetlennek kell lennie”.

Schneider-Schneiter szerint egy olyan párttá kell válniuk, amely a politikai spektrum centrumában van, és vonzó a polgári közép minden választójának. Hozzáteszi: a közép politikájának nem kell középszerűnek lennie, nagyon is lehet profiljuk.

A politikusnő kifejti: „A CVP olyan keresztény értékek mellett áll ki, mint a szolidaritás, a szabadság, a felelősség, a biztonság, a nyitottság, a tisztelet, az innováció és az esélyegyenlőség”. Szerinte a CVP-hez már sokféle vallási csoportosulást képviselő emberek tartoznak, és nincs egy olyan fogalom, amely az összes értéküket lefedi. 

(Forrás: mandiner)
loading...