HírHáttér


Fényes nappal, zombivá drogozva dülöngéltek lányok Karácsony Budapestjén

SZERZŐ: László Gábor | 2021.04.19 08:31 |

Fényes nappal, teljesen beállva ácsorgott két lány Budapesten, miközben mellettük egy férfi telefonon bonyolította a drogügyletet.

Dülöngélve, magukról nem tudva támaszkodott két lány fényes nappal Kelenföldön. A minden bizonnyal bedrogozott fiatalok ijesztő látványt nyújtottak, a járókelők is álmélkodva nézték őket, a zombivá vált lányok azonban nem sokat észleltek ebből.

Barátnőjével úgy hajlongtak, mint nyárfák a szélben: ezt a tipikus mozgást már a rendőrségi felvételeken is láthttuk, amikor a bika nevű pszichoaktív anyagot mutatták be.

A mellettük álló fiatalember talán kicsit jobb állapotban volt, ő telefonon szervezte éppen a drogügyletet. „Szandikám, szedd már össze magad, mert ezt nem szeretem tudod!” – szólt oda az egyik lánynak, aki éppen egy megerőltető tornagyakorlatot mutatott be.

„Nekem mindegy mennyi, jöhetsz persze. Van nálam igazából lecsó” mondta a telefonba a zombivá vált lányok kísérője. A lecsó a drog szlengben az LSD-t jelöli.Április elején a rendőrség a Szakértői válasz című videójukban mutatta be a Bika nevű pszichoaktív szert, „olcsó és halálos” felütéssel.

A Bika nevű pszichoaktív szerrel tavaly májusban kezdett el foglalkozni a rendőrség, miután egy nagyobb mennyiséget sikerült lefoglalniuk. Bár ezt követően több száz büntetőeljárás indult az új drog dílereivel szemben, az elmúlt évben több mint negyven haláleset történt a drog miatt.

(Forrás: Ripost)
loading...