HírHáttér


Gulyás: A jogállamisági jelentés a jobboldali kormányok zsarolására szolgál

SZERZŐ: Kovács Tibor | 2020.10.01 08:50 |

A miniszter kijelentette: a magyar kormány nem hajlandó tárgyalni Vera Jourovával akkor sem, ha nem váltják le pozíciójából a cseh biztost.

„A kormány az operatív törzs beszámolójával foglalkozott a tegnapi kormányülésen”– derült ki Gulyás Gergely szavaiból a csütörtöki Kormányinfón. „A fertőzések száma stagnál, ezt állapítottuk meg”– tette hozzá a miniszter.„Magyarország a legjobban védekező európai országok közé tartozik”– emelte ki Gulyás Gergely.

Annak érdekében, hogy a fertőzések száma ne növekedjen, a már meghozott intézkedéseket kell betartani: így további egy hónapra megmarad a határzár, kötelező lesz a maszkviselés, a kórházakban fennmarad a látogatási tilalom.

„Örülünk annak, hogy 4,5 millió fölött van a foglalkoztatottak száma” – mondta a miniszter, hozzátéve hogy csupán húszezerrel maradunk el a valaha volt legtöbb foglalkoztatottól. „Azt látjuk, hogy a magyar gazdaság csökkenni fog, de ez a csökkenés kisebb lesz az európai átlagnál” – jelentette ki Gulyás.

A miniszter a csütörtöki EU-s találkozóval folytatta a tájékoztatót. Elmondta, elvi szinten nem értettek egyet a közös hitelfelvétellel, de a déli országok iránti szolidaritásból beleegyeztek a lépésbe. „Magyarország a jogállamiság barátja, éppen az EB legújabb jelentése világít rá, hogy nem a rule of law-ról, hanem a rule of blackmail-ről beszélhetünk” – mondta.

Gulyás kijelentette: a magyar kormány nem hajlandó tárgyalni Vera Jourovával akkor sem, ha nem váltják le pozíciójából. Szerinte a jogállamisági jelentés a jobboldali kormányok zsarolására szolgál és nyilvánvaló, hogy a jelentést „Soros György mondta tollba”, ugyanis a dokumentumban 12 hivatkozás szerepel, amelyből 11 Soros-szervezetekhez köthető.

A kormány döntött az SZFE jövő évi támogatásáról, amely 3 milliárdot fog kitenni. A pénzzel a kuratórium rendelkezhet.

(Forrás: mandiner)
loading...