HírHáttér


Hadházy Ákos a magyar adófizetőkkel fizettetné ki a rá kirótt büntetést

SZERZŐ: Kovács Tibor | 2020.02.19 02:23 |

A korábbi LMP-s politikust Kövér László házelnök csaknem kétmillió forintra büntette a parlament rendjének ismételt megzavarásáért.

Hadházy "pókember" akcióban
Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Hadházy Ákos a parlament tavaszi ülésszakának első ülésén egy olyan táblát lógatott be Kövér László háta mögé, amelyre az volt írva, hogy „STOP PROPAGANDA”. A politikusnak nem ez volt az első akciója, októberben például egy trágár szövegű táblával zavarta meg Orbán Viktor napirend előtti felszólalását. 

Kövér László házelnök a táblabelógatós akció után kitiltotta a politikust az ülésről és csaknem kétmillió forintos pénzbüntetést rót ki rá. Hadházy saját Facebook-oldalán számolt be a történtekről. A politikus a többi között azt írta: „ezután egyszerűen – a minimális, legszükségesebb megszólalásokat kivéve – tényleg nem szabad, nincs értelme az ellenzéknek a parlamentben maradni. Én ugyan most a magyar emberekhez fogok fordulni, hogy segítsenek a büntetés kifizetésében, de nyilvánvalóan nem várható el a választóktól, hogy folyamatosan kétszer fizessenek nekünk a munkánkért”.

A sértettségét nem leplező független politikus úgy folytatta: „fontos látni, hogy Kövér László immár egy személyben, azonnal döntött a büntetésről, megsebzett lelkét is orvosolva ezzel. Eddig legalább formálisan a házbizottság és aztán a parlament döntött az ellenzéki képviselők büntetéséről (nem mellesleg azok jóval kisebbek voltak)”.

A korábbi LMP-s politikus közleményében végül megadja saját bankszámlaszámát, hozzátéve, hogy „ha szeretne és tud segíteni, hogy Kövér László büntetése ne érje el a célját, kérem támogasson!”(Forrás: mandiner)
loading...