HírHáttér


Hadházy Ákos azon akadt ki, hogy fideszes képviselők segíteni próbálnak időseknek

SZERZŐ: Kovács Tibor | 2020.04.08 12:16 |

Hadházy azon problémázik, hogy fideszes képviselők miért hívnak fel idős polgárokat, akiknek lehet, hogy segítségre van szükségük. A képviselők segíteni próbálnak az időseknek, Hadházy szerint valójában csak azért csinálják, hogy kampányoljanak.

Meg szerinte lopták a telefonszámokat is.

Arra azért kíváncsiak lennénk, Hadházy miért nem posztol képeket, ahol épp időseknek segít, vagy legalább érdeklődik a hogyanlétük felől. Ő nem teszi meg, a fideszes képviselőket meg gyalázza, mert ők törődnek az idősekkel is.

"TELJES KAMPÁNYÜZEMMÓDBAN A FIDESZ

A napokban több idős embertől kaptunk jelzést arról, hogy telefonon keresték meg őket a helyi Fidesz-irodából, hogy – úgymond – érdeklődjenek a hogylétük felől. Még titkot sem csinálnak ebből, több fideszes képviselő is kiposztolt képeket, videókat arról, hogy éppen telefonál. Lehetne ez kedves gesztus is, de van néhány körülmény, ami inkább gyanússá teszi:

Nem találtunk olyan rendeletet, ami alapján a járványhelyzet alatt a kormánypárt képviselői megkaphatnák a helyi nyugdíjasok adatait „segítségnyújtás" céljára. Olyan embereket is felhívnak ugyanis, akik egészen biztosan nem adták meg az adataikat a Fidesznek. Érdekes módon a velük egy háztartásban élő, hasonló korú, de ellenzékinek mondható hozzátartozóikat nem keresték. A Fidesz kezében tehát lennie kell egy olyan adatbázisnak, amelyben a polgárok adatai szerepelnek a politikai nézeteik és életkor szerint válogatva, telefonszámmal, az illetők hozzájárulása nélkül. Ilyet törvényes eszközökkel szinte biztosan nem lehet előállítani.

A telefonhívások azt is jelzik, hogy elkezdődött a 2022-es választási kampány. Ez annyiban nem szokatlan, hogy a kormány lényegében 2010 óta folyamatosan kampányol. Mégis ijesztő, hiszen most nem ennek lenne itt az ideje, hanem a járvány elleni védekezésnek. Orbán Viktor és emberei erejét mégis leginkább az köti le, hogyan bánjanak el az ellenzékkel és hogyan biztosítsák a hatalmukat még egy ciklusra. A vírust talán nem tudják legyőzni, de az nem is indul választásokon, az ellenzék viszont igen, talán annak legyőzését fontosabbnak tartják."


TELJES KAMPÁNYÜZEMMÓDBAN A FIDESZ A napokban több idős embertől kaptunk jelzést arról, hogy telefonon keresték meg őket...

Posted by Hadházy Ákos on Wednesday, 8 April 2020
loading...