HírHáttér


Hadházy megfenyegette a kormányt: A lélegeztetőgépek beszerzése miatt börtönbe fognak kerülni, félnek, titkolóznak

SZERZŐ: Kovács Tibor | 2020.06.28 11:21 |

A lélegeztetőgépek beszerzése miatt emberek börtönbe fognak kerülni. - fenyegetőzik Hadházy.

Hadházy Ákos | Forrás: Facebook
„A lélegeztetőgépek beszerzése miatt egészen biztosan börtönbe fognak emberek kerülni, nem csoda, hogy a kormány még saját törvényeit is felrúgva titkolózik.

Látszólag az országgyűlési képviselőknek joguk van információkat kérni a miniszterektől, ezért Káslernek feltettem néhány egyszerű kérdést: konkrétan milyen típusú gépeket vettünk, típusonként hányat és mennyiért. A világszínvonalú egészségügy vezetője egy Magyar Levente nevű államtitkárocskára bízta a választ, aki szerint viszont Szijjártó Péter a felelős, legalább ennyit megtudtunk. Mást nem, mert a pökhendi és hazug válasz szerint a parlamentben a miniszter már válaszolt ezekre a kérdésekre. Ezt természetesen nem tette (többek között pont ezért nem járok be és ezért hülyeség a többi kollégának bejárnia – fenntartják a látszatot és közben még így alázhatnak is bennünket).

Nem csodálom persze, hogy félnek és titkolóznak. Két elképesztő szám ugyanis kicsúszott a külügytől: 16000 gépet vettünk 300 milliárdért. Háromszor beütöttem a számológépbe, mert nem akartam elhinni: ez gépenként majdnem 19 millió forint!!! Ehhez tudni kell, hogy a járvány előtti egyik legnagyobb és legjobban dokumentált panama is a lélegeztetőgépek beszerzésével történt: az állam mondvacsinált okokkal elutasította az egyik csúcskategóriás gép ajánlatát 2,5 millióért és inkább háromszoros (kb 8,5 millió) áron vettek gépeket magyar csomagolócégektől (akik megveszik külföldön a gépet, becsomagolják és tripla áron eladják). Ez már a közbeszerzési döntőbizottságnak is sok volt, megsemmisítette a döntést. Ezt az EMMI bíróságon megtámadta, elvesztette, és ezért kiírta újra a beszerzést és akkor már »​​​​​​​csak« dupla áron, 4,8 millióért vásároltak.

De akkor sem 19 millióért! Ez majdnem tízszeres túlárazás, de akár százszoros is lehet, ha tudjuk: a vásárolt ​lélegeztetőgépek közül nagyon sok van, ami egyszerűen nem is lélegeztetőgép, csak a horkolás (ún alvási apnoé) kezelésére szolgáló pár százezres ketyere. Ezért titkolóznak a legarcátlanabb módon.”
- írja Hadházy Facebookon.
loading...