HírHáttér


Halász János: Mindenki töltse ki a nemzeti konzultáció kérdőívét

SZERZŐ: Kovács Tibor | 2020.06.02 08:21 |

A Fidesz támogatja az Orbán Viktor miniszterelnök által meghirdetett nemzeti konzultációt - közölte Halász János hétfőn a parlamentben.

Forrás: fidesz.hu
Hozzátette: a koronavírus-járvány elleni védekezés első szakaszának lezárulta alkalmas arra, hogy mindenki elmondja a véleményét az eddigi intézkedésekről, a járvány kezeléséről, a gazdaság újraindításáról. Fontos kérdés az is, hogyan vélekednek a magyarok a második Soros-tervről, arról, hogy "az amerikai spekuláns adósrabszolgaságot eredményező örökkötvényekkel árasztaná el Európát, amit még az unokáink is fizetnének" - közölte.A nemzeti konzultáció segít a kormánynak és az Országgyűlésnek is, hogy a döntéseket a magyar emberek elképzeléseihez igazítsák.Értékelése szerint egyetértési pontokra van szükség, még akkor is, ha a baloldal folyamatosan támadja a nemzeti konzultáció intézményét. Hozzátette: a nemzeti konzultáció segít a kormánynak és az Országgyűlésnek is, hogy a döntéseket a magyar emberek elképzeléseihez igazítsák. A most induló konzultációtól azt várják, hogy az emberek véleményére alapozott, időt álló döntéseket hozhassanak - közölte, azt kérve, mindenki töltse ki a kérdőívet és küldje vissza.

Szijjártó Péter válaszában úgy értékelte, hogy a koronavírus-járvány után semmi sem lesz ugyanolyan, mint korábban volt, igaz ez a politikára és a gazdaságra is. Szerinte a magyar kormány időben reagált a járványra, meghozta a szükséges intézkedéseket.

Kitért arra, hogy ismét kinyílt az a vita, hogy a munkanélküliséget vagy a munkahelyeket finanszírozzák. Hozzátette: 806 magyar vállalkozás kért támogatást 377 milliárd forint beruházáshoz, miközben a világgazdaság hírei csődökről szólnak.

(Forrás: MTI)
loading...