HírHáttér


Hollik István: Mondják el a szocialisták az igazságot a feketekasszáról!

SZERZŐ: László Gábor | 2020.01.13 08:01 |

Álljanak végre elő a szocialisták, és mondják el, mi az igazság a volt párttársuk, Szanyi Tibor által emlegetett titkos feketekasszával kapcsolatban - szólított fel Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Hollik István | Forrás: fidesz.hu
Kifejtette: évek óta keringenek hírek arról, hogy a szocialisták titkos kifizetőhelyeket tartanak fenn, ezt hol feketekasszának, hol titkos pártszéfnek nevezték. Pár napja Szanyi Tibor volt MSZP-s európai parlamenti képviselő fogalmazott meg egy elég konkrét állítást. Eszerint az MSZP-elnökség egyes tagjai és a pártelnök között létezik egy titkos pénzügyi megállapodás, amelynek alapján egyes szocialista vezetők a tiszteletdíjuk mellett egy titkos kasszából "különpénzeket" is kapnak.

Szanyi Tibor állítása óta azonban semmit sem lehetett hallani az ügyben az MSZP-től, a pártvezetéstől és az MSZP-vel szövetséges ellenzéki pártoktól sem - jegyezte meg Hollik István.Minden magyar embernek joga van tisztán látni az MSZP újabb korrupciós ügyében."Mi viszont szeretnénk tudni, hogy mi ez a nagy hallgatás az MSZP háza táján a feketekasszáról" - jelentette ki a kereszténydemokrata politikus, hangsúlyozva: az MSZP nem teheti meg, hogy nem válaszol a felmerülő kérdésekre.

Milyen "feketekasszáról" van szó? Ki kezeli, milyen pénzek vannak benne és honnan kerülnek oda, kik kapnak belőle és mennyit? - sorolta kérdéseit Hollik István, aki szerint az is talány, hogy akik kaphatnak belőle, azoknak mit kell tenniük cserébe.

Azt is felvetette, hogy "azok a balliberális ellenzékiek, akik hangosan felszólalnak minden korrupciógyanús esetben, most miért hallgatnak".

Minden magyar embernek joga van tisztán látni az MSZP újabb korrupciós ügyében - zárta szavait a kommunikációs igazgató.

(Forrás: MTI)
loading...