HírHáttér


Irán legfelsőbb vezetőjének zsidók meggyilkolására buzdító posztja nem szegi meg a Twitter szabályait

SZERZŐ: László Gábor | 2020.07.31 07:39 |

Nem sértik a Twitter szabályait Ayatollah Ali Hamenei, iráni vezető posztjai, amelyek Izrael elpusztítására buzdítanak. - jelentette ki a közösségi média tisztviselője, aki szerint a gyilkosságra uszító tweetek csak a “külpolitikai nézetek összeütközésének” a kategóriájába tartoznak.

“A politikai vezetőkre vonatkozó szabályainkba bele tartozik az, hogy a politikai ügyekre vonatkozó kommentek, a külpolitikai összetűzések, amelyek például a katonai vagy gazdasági területekre vonatkoznak, nem minősülnek szabálysértésnek.” - mondta Ylwa Pettersson, a Twitter fő irányelveivel Izraelben és az északi országokban foglalkozó vezetője.

Az Izrael-barát aktivistának, Arsen Ostrovskynak válaszolt, amikor az a közösségi oldalnak felrótta, hogy Donald Trump egyik posztját "megbélyegezték", mert szerintük megsértette a cég felhasználói szabályait, miközben iráni vezetők rengeteg üzenetet posztoltak arról, hogy azt kívánják Izraelt bárcsak elpusztíthatnák. Május 29.-én a Twitter történetében először történt ilyen, hogy egy szabályszegésről szóló figyelmeztetést rögzítettek Trump posztja fölé, amely az amerikai utcákon zajló zavargásokról szólt.

Trump említett tweetje azt írta, hogy bármilyen nehézségben készek átvenni az irányítást a tüntetések során, de ha a a zavargó tömeg fosztogatni fog, akkor tűzharc kezdődhet köztük és a rendőrök között.

A közösségi oldal bár úgy döntött nem tiltja le a posztot, nem engedi a felhasználóknak, hogy azt lájkolják, és így akarják a politikusokat felelősségre vonni szavaikért az interneten is. Ezt vallotta be Petersson.

Néhány órával a megbeszélés után Ali Hamenei Amerikát Sátánnak nevezte, Izraelt pedig az USA megláncolt kutyájának.

Múlt hónapban a Times of Israel nevű online portál több Izrael ellen buzdító Twitter posztot gyűjtött össze, amelyben a vezető azt kéri Irántól, hogy fegyveres ellenállást, azaz terrorizmust alkalmazzanak a zsidókkal szemben. Korábban pedig az amerikai külügyminiszter, Mike Pompeo és izraeli miniszterelnök Benjamin Netanjahu azzal vádolták meg, hogy zsidók elleni tömeggyilkosságra buzdít a közösségi médiában.

(Hit Rádió nyomán)
loading...