HírHáttér


Joe Biden: Egy nyolcéves gyerek el tudja dönteni, hogy transznemű-e

SZERZŐ: László Gábor | 2020.10.17 03:00 |

Egy nyolcéves gyermek el tudja dönteni, ha transznemű – mondta Joe Biden, az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltje, Donald Trump kihívója csütörtök éjjel az ABC News műsorában.

A műsorba egy anyuka telefonált be azzal, hogy két lánya közül, akik 10 és 8 évesek, a kisebbik transznemű, de a Trump-kormányzat szerinte megnehezítette a transzneműek dolgát.

Biden azzal reagált: „Az elképzelés, hogy egy 8 vagy 10 éves gyerek eldönti, hogy »én eldöntöttem, hogy transznemű akarok lenni. Ez az, ami lenni szeretnék. Ez megkönnyítené az életem.« Szóval zéró diszkriminációnak kellene lennie.”

A felmérések szerint a nemi identitászavarral küzdő gyermekek 95 százaléka kamasz korára automatikusan azonosul saját testével, és elfelejti a korábbi bizonytalanságokat.

Mint arról korábban írtunk: a transzneműek egy jelentős része megbánja, hogy átműttette magát, és visszatér saját neméhez. Megbánta a nemváltást Amerika első transz sztárja, Jamie Shupe is, akit, miután újra férfi lett, kiátkozott a baloldali média.

(Forrás: mandiner)
loading...