HírHáttér


Karácsony Gergely megpuccsolta a fővárosi közgyűlést, diktatórikus módon egyszemélyben dönt mindenről

SZERZŐ: Kovács Tibor | 2020.03.24 11:10 |

Most az ellenzéki képviselők nem sivalkodnak.

Bár hétfőn az ellenzéki országgyűlési képviselők nem járultak hozzá, hogy a kormányzat minél hamarabb meghosszabbítsa a veszélyhelyzetet – érvelésük szerint azért, mert ezzel diktatúrát építene Orbán Viktor -, Karácsony Gergely viszont bejelentette: a fővárosi közgyűlés bizonytalan ideig nem ülésezik, de nem kell félni, majd ő rendeletek útján, egyszemélyben dönt a budapesti kérdésekről. Erről valószínűleg nem egyeztethettek az ellenzéki oldalon, mert így kissé másnak tűnik az oly sokat emlegetett demokrácia megítélése. Vagy ez is csak a szokásos kettős mérce?

Karácsony Gergely egyszemélyben dönt mindenről
A város, a Főpolgármesteri Hivatal működése, illetve a közszolgáltató cégek nem állnak le, rendeleti kormányzás lép most életbe a fővárosi önkormányzatnál is.

A Főpolgármesteri Hivatal szerint "a fővárosi önkormányzat számos más településsel ellentétben mindaddig, amíg nem tud közgyűlést tartani, folyamatosan véleményeztetni fogja az előterjesztéseket minden frakcióval és Karácsony Gergely főpolgármester ezek ismeretében hozza meg döntéseit."

Tehát a frakcióknak joguk van "véleményezni", de a döntéseket egyszemélyben a diktatórikus Karácsony Gergely hozza meg. Kíváncsiak vagyunk az ellenzéki képviselők most miért nem sivalkodnak.

(Forrás: Hírháttér, Pestisrácok)
loading...