HírHáttér


Kocsis Máté nagyon keményen kiosztotta a Jobbikot, ezt nem teszik zsebre egyhamar

SZERZŐ: Kovács Tibor | 2020.06.29 07:59 |

Nem választotta meg az Országgyűlés a jobbikos Brenner Kolomant alelnöknek. Az ellenzék a Fideszt kezdte el hibáztat emiatt, Kocsis Máté Facebookon válaszolt, az biztos, hogy ezt nem teszik egyhamar zsebre a jobbikosok.

"Nem választotta meg az Országgyűlés a jobbikos Brenner Kolomant alelnöknek, amiért a baloldal a kormánypárti frakciókat okolja. Tekintsünk most el attól, hogy 2018-ban a baloldal nagy része sem szavazta meg Kövér Lászlót elnöknek, és akkor nem háborogtak. A viszonosság pedig akár indokolt is lehetne a részünkről, de most nem erről volt szó.

A Házbizottság ülésén annyit ígértünk a baloldalnak, hogy biztosítjuk a megválasztáshoz szükséges szavazatszámot. Ez meg is történt: 55 igen szavazatot adtunk le, ők viszont csak 42-t, pedig 65-en vannak. Nem jött be szavazni például Vadai, Gyurcsány, Hadházy, Tordai, Szél Bernadett, Rig Lajos, Tóth Bertalan, és még sokan mások. Így lett a 100 szavazat helyett, csak 97, ami kevés.

Ha Gyurcsány nem csak csicskának használná a Jobbikot, és ha a többi baloldali mondjuk bejönne legalább a szavazásokra, akkor nem állt volna elő a mostani helyzet."


❌ Nem választotta meg az Országgyűlés a jobbikos Brenner Kolomant alelnöknek, amiért a baloldal a kormánypárti...

Posted by Kocsis Máté on Monday, 29 June 2020
loading...