HírHáttér


Kocsis Máté: Összefogásra van szükség az előttünk álló időszakban

SZERZŐ: László Gábor | 2020.10.05 09:09 |

Kocsis Máté hétfői napirend előtti felszólalásában hangsúlyozta: nehéz időszakon van túl és nehéz időszak előtt áll az ország, legalább olyan összefogásra van szükség, mint tavasszal.

Hozzátette: a koronavírus-járvány első hullámában Magyarország jól védekezett, pedig a magyar baloldal minden egyes ponton támadta a védekezést. Példaként említette a rendkívüli jogrend elutasítását, a kamu- és álhírek terjesztését.A koronavírus-járvány első hullámában Magyarország jól védekezett, pedig a magyar baloldal minden egyes ponton támadta a védekezést.Azt firtatta, miért gondolja azt a baloldal, minél rosszabb az országnak, annál jobb lesz nekik politikailag. Azt kérte a baloldali ellenzéktől, állítsák le az álhírgyárakat, a rémhírterjesztést és fogadják el a nemzeti konzultációban kialakított álláspontot.

Üdvözölte a kormány és a Magyar Orvosi Kamara megállapodását az orvosok béremeléséről, amelynek eredményeként átlagban megduplázódik az orvosok bére. Ez a béremelés, a járvány tavaszi tapasztalatainak felhasználása, a gazdaság- és munkahelyvédelmi intézkedések újra lehetőséget adnak a sikeres védekezésre - közölte, azt kérve az ellenzéktől: ha segíteni nem tudnak, ne is hátráltassák a kormányt.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára is azon a véleményen volt, minél szélesebb az összefogás, annál sikeresebb lehet a járvány elleni védekezés. Míg a szocialista kormányok válságkezelése a megszorítás volt, most forrásbővítés történik, a védekezés költségeinek nincs felső plafonja - tette hozzá.

Az orvosbéremelésről született megállapodás eredményeként megszűnhet a hálapénz - mutatott rá. Ismertette: jövőre egy kezdő orvos 481 ezer forintot, majd 619 ezer forintot, 2023-tól pedig 687 ezer forintot kereshet. Egy negyven éve pályán lévő orvos 2023-tól 2,3 millió forintot kereshet - mondta.

(Forrás: MTI)
loading...