HírHáttér


Külön testőrt kap három minneapolisi politikus, akik pénzt vennének el a rendőrségtől

SZERZŐ: László Gábor | 2020.06.28 11:02 |

Fenyegetéseket kaptak, a rendőrség pedig nem tud rájuk vigyázni.

Napi 4500 dollárjába kerül Minneapolis városának, hogy külön biztonsági szolgálatnak kell vigyáznia három városvezető épségére – írja a Fox 9. A három politikus védelmére azután kellett szakembereket felfogadni, hogy több fenyegetést is kaptak az elmúlt időszakban. Mindhárom városvezető kifejezetten támogatta a rendőrségi költségvetés csökkentésére irányuló törekvéseket.

A Fox 9 megkeresésére egyikük elmondta, hogy csak időszakos intézkedésről van szó.

„Aggódom a városunkban nagy számban jelenlévő fehér nacionalisták és egyéb fenyegetések miatt”– nyilatkozta egy másik városvezető a lapnak. 

A minneapolisi polgármester védelmét hagyományosan a rendőrség látja el, de a többi városvezető nem részesül ebben a védelemben. A város rendőrkapitánysága szerint azért nem rendőrök vigyáznak a három politikusra, mert most minden erejükkel az utcákra kell koncentrálniuk. A rendőrség egyelőre nem tud a politikusoknak küldött fenyegetésekről. A Fox 9-nek nyilatkozó egyik városvezető azt mondta, hogy nem is jelentette be azokat a rendőrségnek, mert pillanatnyilag lefoglalja a „világjárvány és a George Floyd megölését követően kirobbanó globális felkelés” okozta kettős válság.

(Forrás: mandiner)
loading...