HírHáttér


Levetették egy kislánnyal a Jézus nevét viselő maszkját

SZERZŐ: Kovács Tibor | 2020.11.15 01:05 |

A család bepereli a lépés miatt az iskolát Mississippi államban.

A szülők beperelik az iskolát, miután 9 éves lányuk kénytelen volt eltávolítani a „Jézus szeret engem” felíratú arcmaszkját. Matthew és Jennifer Booth azt állítják, hogy kilencéves lányuk, Lydia alkotmányos jogait sértették meg, amikor az igazgató elrendelte, hogy távolítsa el az arcmaszkját a Mississippi-i Pinola-i Simpson Central School-ban – írja a Mirror. 

Matthew és Jennifer Booth „névleges kártérítést” követelnek, állításuk szerint kilencéves lányukat, Lydiát mélyen feldúlta az őt ért megaláztatás. A szülők azt állítják, hogy Lydia alkotmányos jogait is megsértették, amikor az iskola igazgatója elrendelte, hogy vegye le a keresztény témájú arcmaszkot, mert egy „iskola szabályzata tiltja a vallási kifejezések használatát.” ezért az iskola segédtanára levetette vele a maszkot, majd egy sima maszkot adott neki.

A család védelmét egy olyan evangéliumi közösség vállalta fel, mely a Southern Poverty Law Center (Déli Szegénység Jogi Központ) szerint LGBT+-ellenes tevékenységet folytat és összefüggésbe hozható a Donald Trump által pár hónapja kinevezett legfelsőbb byróságio bíráva, Amy Coney Barrettel – írja a Mirror. 

(Forrás: Mirror)
loading...