HírHáttér


Ma van a Múzeumok Éjszakája!

SZERZŐ: Erdélyi Péter | 2019.06.22 02:39 |

Ma kerül megrendezésre a nagy népszerűségnek örvendő program, a Múzeumok Éjszakája. Országszerte több száz helyszínen tartanak eseményeket.

A szervezők a tavalyihoz hasonlóan idén is mintegy 400 ezer látogatót várnak a Múzeumok éjszakájára, ami az éves múzeumi látogatottság 4 százalékát teszi ki. A rendezvénysorozat költségvetése a szponzori támogatásokkal együtt 47 millió forint.

Az M5 kulturális csatorna munkatársai élő adásban, egész este múzeumról múzeumra járva mutatják be a Múzeumok éjszakája programjait, de már a nap folyamán is többször bejelentkeznek a rendezvénysorozat helyszíneiről, emellett az M5 Facebook-oldalán is folyamatosan friss információkat közölnek.


Hivatalos plakát | Forrás: muzej.hu
“Magyarországon idén a 17. alkalommal megrendezésre kerülő országos programsorozatot talán ez a három szó - pillanat, varázslat, csend - és ennek a három szónak a „jelentés-holdudvarai” jellemezhetik leginkább. Megélni azt a pillanatot, amelyet egy múzeumban egy képpel vagy kiállított tárggyal szemben megélhet a látogató, átélni azt a pillanatot, amikor megismerünk és megértünk valamit, az olyan varázslat, amelynek jó részesévé válni – akár a természetről, akár a tudományról, akár a művészetekről legyen is szó. Ez a találkozás csenddé lesz bennünk: a teremtés megismerésének csendjévé. ” – mondta Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár a rendezvényről.

A Múzeumok éjszakája részletes programja a www.muzej.hu honlapon érhető el. Budapest területén egységes karszalaggal látogatható az összes, a programban résztvevő múzeum.

(Forrás: MTI, muzej.hu)
loading...