HírHáttér


Merkel rasszista bejegyzések miatt kérte számon Zuckerberget

SZERZŐ: Kovács Tibor | 2020.05.17 10:57 |

Egy bekapcsolva maradt mikrofon miatt hallatszott, ahogy a német kancellár az ENSZ élő közvetítésében kérte számon a Facebook-vezéren azt, hogy a közösségi oldal nem korlátozza eléggé a rasszista megjegyzéseket.

Egy bekapcsolva maradt mikrofon miatt hallatszott, ahogy Angela Merkel német kancellár azt kéri számon Mark Zuckerberg Facebook-vezéren, hogy a közösségi oldal nem korlátozza eléggé a rasszista megjegyzéseket – írja a Washington Times. A beszélgetést az ENSZ élő internetes közvetítésében lehetett látni.

A Washington Times szerint miután Merkel a menekültválsággal kapcsolatos, sértő bejegyzésekről faggatta, Zuckerberg azt mondta, hogy még dolgozniuk kell az ügyön. Mielőtt a közvetítés megszakadt volna, Merkel még megkérdezte tőle, hogy dolgozik-e ezen, mire a Facebook-vezér igennel válaszolt.

A németországi szír menekültek számának növekedésével a bevándorlókkal ellenséges érzelmek is növekedtek. A Facebook még ebben a hónapban ígéretet tett arra, hogy a német oldalát megtisztítja a rasszista tartalmaktól – írja a Washington Times. „Elkötelezettek vagyunk a szoros együttműködés mellett a német kormánnyal ebben a fontos kérdésben” – mondta a Bloombergnek Debbie Frost, a Facebook szóvivője.

 

(Forrás: mandiner)
loading...