HírHáttér


Nacsa Lőrinc: Korózs Lajos mondjon le a népjóléti bizottság elnöki tisztéről!

SZERZŐ: László Gábor | 2020.11.17 03:00 |

A kormánypártok továbbra is méltatlannak tartják Korózs Lajost (MSZP) az Országgyűlés népjóléti bizottságának vezetésére, szerintük az ellenzéki politikusnak le kellene mondania erről a tisztségéről.

A testület kedden állásfoglalást fogadott el a tagjaival és tisztségviselőivel szemben támasztott etikai követelményekről. Nacsa Lőrinc, a bizottság tagja, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője a népjóléti bizottság ülése után videonyilatkozatot juttatott el az MTI-hez, amelyben úgy fogalmazott: Korózs Lajos nem tud megállni a lejtőn.Először egy gyalázatos kamuvideóval bukott le, amiben egy álmentőssel karöltve akarta lejáratni a mentőket, a védekezésben részt vevőket - mondta. Szerinte már emiatt is méltatlanná vált arra, hogy a parlament járványüggyel foglalkozó bizottságát vezesse, de aztán jött az újabb botrány. Miközben egész Európában egyre kritikusabb a járványhelyzet és minden nemzet összefog, "a kamuvideós Korózs Lajos" halálozási statisztikák meghamisításával próbál hangulatot kelteni - folytatta a politikus, megjegyezve: legalább a kegyeleti jogokra lenne tekintettel.Korózs Lajos nem tud megállni a lejtőn.Nacsa Lőrinc azt mondta: Korózs Lajos ismét úgy tett, mintha mi sem történt volna, kedden is "bizottsági elnököset" akart játszani.

Éppen ezért a bizottság elfogadott egy állásfoglalást, ami a tagjaival és tisztségviselőivel szemben támasztott etikai követelményeket rögzíti; ezekről Korózs Lajos és Szabó Tímea hallani sem akart - fűzte hozzá Nacsa Lőrinc.

Rámutatott: pont miattuk kellett kimondani azt, hogy csak hiteles információk alapján lehet tájékoztatni a közvéleményt és tartózkodni kell a társadalmi feszültségkeltéstől.

Nincs több kamuvideó, nincs több kétes statiszta, nincs több hamisított halálozási statisztika - hangsúlyozta a kormánypárti képviselő, aki arra is kitért: a bizottság is kimondta, hogy Korózs Lajos méltatlan a vezetésére.

"A kamuvideós Korózs Lajos" megfutamodott, otthagyta az ülést - idézte fel a bizottsági ülésen történteket Nacsa Lőrinc, kiemelve: neki is jobb lenne, ha nem menekülne, hanem lemondana. Ez a bizottság nem egy politikai fórum, különösen veszélyhelyzetben nem - hangsúlyozta.

(Forrás: MTI)
loading...