HírHáttér


Online petíció indult Veszprém első homoszexuális bulija ellen

SZERZŐ: Kovács Tibor | 2020.08.12 08:13 |

Egy háromgyerekes apuka küldött nyílt levelet a város polgármesterének.

Mint arról mi is beszámoltunk, augusztus 15-re, vagyis Nagyboldogasszony ünnepére hirdették meg Veszprém első LMBTQ-buliját. A homoszexualitást – és egyéb, a hagyományos keresztény felfogással össze nem egyeztethető szexuális orientációt – propagáló rendezvénynek a város hírhedt antifasiszta szórakozóhelye, a Terem fog otthonául szolgálni.

Néhány héttel azután, hogy a veszprémi illetőségű Lélektér Alapítvány egy Szent Istvánt és Boldog Gizellát gyalázó graffitit fújt fel a város egyik ifjúsági házának udvarán, újabb botrányos esemény miatt főhet a normalitáspárti veszprémi polgárok feje. Történt ugyanis, hogy a megyeszékhely hírhedt antifasiszta szórakozóhelye, a Terem augusztus 15-re, vagyis Nagyboldogasszony ünnepére hirdette meg Veszprém első LMBTQ-buliját.

Friss hír a történettel kapcsolatban, hogy néhány nappal az LMBTQ-buli estéje előtt megmozdultak a normalitáspárti, konzervatív veszprémiek, egy Mosonyi Tamás nevű háromgyerekes apuka vette a nevére azt a nyílt levelet, amit Porga Gyulának, a város polgármesterének címeztek.

A nyílt levél, amely egyben online petíció is (IDE KATTINTVA lehet aláírni) többek között úgy fogalmaz:

„Hiszünk abban, hogy a kultúra szabadságának kiterjesztő felfogása és gyakorlása az egyik legelőrevivőbb érték a közéletben, ugyanakkor ezen felfogásunk nem válhat gátjává annak, hogy Veszprém általános kulturális életétől idegen, a társadalmi életet és a békés együttélést megzavaró, az általános közérzést felkavaró, helyi beágyazottsággal aligha bíró, provokatívnak minősíthető megmozdulások felett szemet hunyjunk. (...) kérjük Polgármester úr közbenjárását a fent említett helyzet megvizsgálásában, valamint intézkedésében annak érdekében, hogy a jövőben hasonló kezdeményezések ne zavarják meg Veszprém város és polgárai nyugalmát!”

Bármi is legyen a kezdeményezés eredménye, jó látni, hogy a veszprémiek immunrendszerét még nem sikerült teljesen legyengíteni, és közösen lépnek fel a hagyományos értékeket kikezdő káros eszmék ellen.

(Forrás: 888.hu)
loading...