HírHáttér


Rendkívüli! Elvehetik az argentinok VB győzelmét, Messi gólja szabálytalan lehetett

SZERZŐ: László Gábor | 2022.12.19 08:01 |

Hatalmas botrány van kialakulóban a VB döntő körül. Az argentinok végül nagy szerencsével megnyerték a mérkőzést, de a francia L'Equipe magazin kiderítette, hogy az argentinok 3. gólja szabálytalan lehetett, és ha utólag érvénytelenítik a gólt, akkor a franciák a vb győztesek.

Az egész mérkőzés botrányokkal tűzdelt volt, az argentinok első büntetője erősen vitatható volt, sokak szerint csak azért adott a játékvezető büntetőt, hogy Messi gólt tudjon lőni. Hajdú B. István is megjegyezte a mérkőzésen, hogy érdekes módon a másik oldalon lévő nagyon hasonló szituációban a bíró nem fújt semmit, csak ebben az esetben. Az argentin válogatott második gólja gyönyörű volt, Di María klasszis teljesítménye volt szükséges hozzá.

A franciák a 80. percig aludtak, majd Kylan Mbappé - aki később a VB gólkirálya is lett - gyorsan kiegyenlített.

Ezután következett a hosszabbítás és az argentinok valószínűleg szabálytalan gólja.

Lionel Messi a gólja előtt
A harmadik argentin gól előtt a labda nagy szerencsésen Messi elé pattant, aki néhány méterre állt a kaputól és gól lett belőle. A vonalon a labda a képek tanulsága szerint átment, tehát elméletileg szabályos lett volna a gól, de volt egy probléma - amit a bíró vagy nem vett észre, vagy nem akart észrevenni - mégpedig az, hogy az argentin cserejátékosok közül ketten is már befutottak a pályára, mikor még be sem ment a lövés a kapuba.A szabálykönyv nagyon súlyosan szankcionálja ezt az esetet, ugyanis ha olyan játékos tartózkodik a pályán, aki nem játszik, akkor a játékvezetőnek meg kellene állítania a játékot, ha ezután történik gól, az pedig szabálytalan. A bíró ennek ellenére (ki tudja miért) nem állította meg a játékot, most emiatt utólagos botrány van kialakulóban.

Vajon megtarthatják Messiék a VB győzelmüket, vagy érvénytelenítik utólag a gólt?
loading...