HírHáttér


SOKKOLÓ! A YouTube fiatalkorúak videóit ajánlja pedofiloknak!!

SZERZŐ: László Gábor | 2019.06.04 11:32 |

A YouTube automatikus videóajánló rendszere feltehetően pedofil férfiaknak ártatlan kiskorú gyerekek videóit kínálja fel megtekintsére. - írja a New York Times.

A cikk írói beszéltek szakértőkkel, akik azt valószínűsítették, hogy a YouTube algoritmusa a szexuális tartalmú videók közé sorolta néhány fiatalkorú gyerek videóit.

Az algoritmus a felhasználókat, akik a korábban begyűjtött információk alapján szexuális tartalmú videókat néztek és valószínűsíthetően pedofil hajlamaik vannak, olyan gyerekek videóihoz vezeti, akiken kevesebb ruha van az átlagosnál. (Például fürdőruha.)

Egy konkrét esetről is beszámol a New York Times cikke, C. Christine esetéről, aki a 10 éves kislányával töltött fel videót amint a medencében úsznak.

“Megijedtem a nézettség láttán” mondta C.Christiane
Amikor a kislány boldogan beszámolt anyukájának arról, hogy már 400.000-es nézettsége van a videójuknak, az anyuka megrettenve nézett rá. Mint később kiderült, nem alaptalanul.

Az eset után a cég eltávolított néhány ilyen videót és elnézést kért a "hibák miatt". Jennifer O’Connor, a YouTube termékigazgatója pedig hangsúlyozta, hogy számukra nagyon fontos a gyermekek védelme.

Szakértők szerint viszont ezek az esetek ismét megismétlődhetnek, mert bár a cég módosított az ajánlórendszer algoritmusán, de teljesen nem kapcsolta ki a felnőtt tartalmú kategóriára. A rendszer pedig képes automatikusan azonosítani és kategorizálni a videókat.

(Forrás: Breitbart, New York Times)
loading...