HírHáttér


Szabó Tímea szerint a kormányban gonosz emberek ülnek

SZERZŐ: Kovács Tibor | 2020.09.23 05:40 |

Feltétel nélküli alapjövedelem bevezetését kezdeményezi a Párbeszéd - ez a magyar emberek kétharmadának járna és 50 százalékos, mintegy 60 ezer forintos azonnali béremelést jelentene a közszférában. Kifejtette azon véleményét is, hogy szerinte a kormányban gonosz emberek ülnek.

Szabó Tímea a parlamentben
Dömötör Csaba államtitkár szerint csak komoly adóemeléssel lehetne egy ilyen javaslatot kivitelezni. Az államtitkár azt mondta, hogy az alapjövedelemmel az emberek úgy jutnak pénzhez, hogy azért nem dolgoztak meg, így nem ösztönöz munkavégzésre. Erre az ATV Startban Szabó Tímea úgy reagált, hogy a “Fidesz oligarchái“ ezer milliárdot forintot kiloptak az elmúlt két évben a központi költségvetésből, ez sem ösztönöz munkára.

A Párbeszéd társelnöke megjegyezte, hogy a javaslatuk alapján a gyerekek után járna 50 ezer forint havonta, ami a családi pótlék duplája, ami 12 éve nem emelkedett. Ezen felül havonta 100 ezer forint járna azoknak, akik dolgoznak vagy kiestek a munkaerőpiacról vagy nincstelenségben élnek. Szabó Tímea azt is elmondta, hogy a minimálbér összegét 166 ezer forintra emelnék pontosan azért, hogy munkára ösztönözzön.

Semmilyen adóemelésre nincs ehhez szükség Szabó szerint, hanem oligarcha-adót vetnének ki azokra, akik az Orbán-rendszer alatt megszedték magukat.

Arra a kérdésre, hogy miért nem magyarázzák el a feltétel nélküli és a válságkezelő alapjövedelem között a különbséget, Szabó azt reagálta, hogy “ a kormány pontosan érti, hogy miről van szó, azért ott nem hülyegyerekek ülnek, csak gonoszak”.

(ATV nyomán)
loading...