HírHáttér


Tóth Bertalan szerint Orbán eladósította az országot, nem kormányoz, csak propagandaüzeneteket küldözget

SZERZŐ: Kovács Tibor | 2020.09.13 04:34 |

Az MSZP elnöke reagált Orbán tegnap esti bejelentéseire.

"Miniszterelnök Úr, ez így kevés lesz❗

Orbán Viktor tegnap esti propaganda-üzenetében leszögezte: Magyarországnak működnie kell, de nem mondta ki, hogy Magyarország működik is.

Nem is mondhatta, hiszen a kormány elkésett és szűkmarkú intézkedései miatt csúcsot döntünk a gazdasági visszesésben, eladósítják az országot, elszabadult az infláció, haladunk a szociális válság felé, 400 ezren vannak munka nélkül, 200 ezer család semmilyen ellátást nem kap, sok csal...ádnak hitelt kellett felvennie az iskolakezdéshez. Több mint félmillióan vannak, akiket ki akar lökni a rezsim a térítésmentes egészségügyi ellátórendszerből. Növekszik a szegények száma és millióknak romlik az élethelyzete. Csapás csapás hátán éri az önkormányzatokat, miközben éppen a kormány helyett is teszik a dolgukat.

A miniszterelnök járványkezelése sem a gazdasági, sem a szociális válságot nem kerülte el. Eközben az oligarcháikat kifizették, de a fideszes eliten kívüli emberek csak nehezen vagy egyáltalán nem jutnak hozzá a megfelelő ellátáshoz.

Az az ország nem működik, ahol a hatalom elhallgattatja a szabad hangot, ahol az összes, kormánytól független szellemi központot fel akarja számolni, ahol az urizáló fideszes elit helikopterezésére, jachtozására, szállodafelújítására van közpénz, de a munkahelyek megvédésére, a válság idején munkájukat veszített emberek megélhetésének biztosítására, a családi támogatások növelésére, az alacsony összegű nyugdíjak felzárkóztatására nincs.

Az az ország nem működik, ahol a családügyi államtitkárt ezentúl miniszternek fogják hívni, és nagyobb fizetést kap, de nem lesz magasabb a családi pótlék, az anyasági támogatás, a GYES és a GYET összege, mint 2010-ben.

Nem hatósági áras tesztekre, hanem széleskörű ingyen tesztelésre van szükség! Nem rendeletre az iskolai hőmérőzésről, hanem hőmérőkre az iskolákba, most, azonnal! Nem szankciókra, hanem ellátásra és nyílt beszédre! Nem látszatokra, hanem kormányzásra!

Azt követeljük, hogy tegyék ingyenessé a teszteket, mert a magyar családok nem tudják megfizetni a két teszt árát, mint ahogy nem bírják a munkából való két hét kiesés terhét sem.

Azt követeljük, hogy állítsanak össze az időseknek védőcsomagot: fertőtlenítőszert, maszkot, védőkesztyűt! Ha a konzultációs íveket ki tudták küldeni, ezt is meg tudják tenni.

A látszatintézkedések sorozata és a propaganda kevés lesz a válságból történő kilábaláshoz. Ez a rendszer olyan önkényuralmi rendszer, amelyik nagy ívben tesz a demokráciára, az emberek megélhetési gondjaira, és csak egy szűk elit kiszolgálásával van elfoglalva! Harácsol és rombol!

Kormány- és korszakváltásra van szükség! Ezért távozniuk kell, legkésőbb 2022-ben!"
- írta Tóth Bertalan.

Posted by on 
loading...